2010. július 20., kedd

Naptejek


Tó-strand- Balaton pancsolás, napozás ….milyen kellemes fogalmak:)
Nyár: mindannyian ezt vártuk, használjátok is ki a lehetőséget, de
naptejet vigyetek magatokkal!
*Régebben csak az UVB sugarakat szűrték a krémek, ma már tudható, hogy az UVA sugarak is igen károsak. Az UVB sugarak adják a tartós barnaságot, az UVA sugarak a mélyebb bőrrétegekbe jutva a bőr idő előtti öregedését okozhatják, barna foltok és anyajegyek alakulhatnak ki miatta.
*Az uniós szakbizottság vizsgálatai szerint elhanyagolható különbség van egy 15-ös és egy 40-es faktorú naptej között. A 15-ös faktor 93-94% védelmet jelent,
a 40-es ennél alig nagyobbat, 97,2 %-at. Már az alacsony faktorszámú (6-os, 8-as) krémek is 80 % feletti védelmet biztosítanak.

*Az én kedvenc napozókrém márkám, ami érzékeny bőrőmet nem irritálja:

*A faktorszám azt mutatja, hányszorosára nő a bőr védekezőképessége a napozás alatt. Az egyéni "alap" védelmi idő eltérő a különböző bőrtípusoknál, a legérzékenyebb bőr nagyjából tíz perc alatt ég le védelem nélkül.
Részletes információt a bőrtípusokról ezen az oldalon találhattok: http://www.hazipatika.com/topics/ekcema/articles/Bortipusok_sebezheto_pontok?aid=20031215150748

*A leégés nem más, mint a bőr gyulladása. Ezért fontos, hogy bőséges mennyiséget vigyünk fel a bőrre, méghozzá egyenletesen és legalább 15-30 perccel a napozás megkezdése előtt.

Ha kihagytok testrészeket, akkor úgy járhattok mint én a hétvégén: csíkos lett a hátam:(

*A Legjobb hatékonyságú naptejek, ha az összetevők között szerepel az aqua mint víz!
Meglepő teszt, nem a legdrágább a legjobb:

*Napozás után kenjétek be magatokat aloe verával vagy tejföllel. Nyugtatja a bőrt.

3 megjegyzés:

  1. Szia,

    Mi a véleményed, a szinte minden termékbe jelenlévő rákkeltő Sodium-Laureth-Sulfate-ról?

    A Sodium-Laureth-Sulfate alkoholos változata a Sodium-Lauryl-Sulfate-nak. Kevésbé irritáló, azonban komoly kiszáradást okozhat. A Sodium-Laureth-Sulfate és a Sodium-Lauryl-Sulfate is a tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal elreagálva rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá. Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe.

    VálaszTörlés
  2. Szia. Teljesen igazad van, valóban mérgező anyag, remélhetőleg azért a százalékos aránya minimális a naptejekben, hiszen nem kerülhetnének egyébként forgalomba. Szigorú ellenőrzésen mennek át ezek a termékek.

    VálaszTörlés
  3. Szia,

    A mellékelt linken sok érdekes, értékes infó van a mérgekről, érdemes tanulmányozni: http://www.neways.hu/ncs/index.php?RSc_id=200&RScms=4f2796c07a968f5c124d1000d73c0325
    A bejegyzést töröld ki nyugodtan, ha a link és az ott található termékek megjelenésének nem örülsz a blogodban. (nem ügynök vagyok :))
    Egyébként el kell hogy keserítselek, mert pont annyi káros anyag kerül bele, amennyit még átengedhet a minőség ellenőrzés feltűnés nélkül, de sajnos pont azért kerülnek bele, hogy a gyógyszergyártók nagy bevételre tegyenek szert, azaz direkt betegítenek meg bennünket! Pl a Cola Light-ban mit keres az édesítésre szolgáló aszpartám? Ez egy idegméreg! Ilyen pl van gyermekeknek előállított omega3 kapszulákban is.
    Kozmetikában, pl csak az Ilcsi néni kozmetikájában nincsenek a mellékelt linken található káros anyagok. Ő nem petróleum származékból készíti az arckrémet, azaz amit már sem üzemanyag, sem motorolajként nem tudnak felhasználni, abból készül nekünk az arckrém!

    Üdv

    VálaszTörlés